onsdag 6 april 2011

Ännu mera glädje

I min överväldigande glädje fick jag minne som en guldfisk och glömde att skriva att jag gick förbi min lilla odlingslott också för att titta efter tecken där med. Och till min stora glädje såg jag ljusgröna tecken till kommande gräslök, massor av blivande blad till oreganon och roligast av allt, den röda krusbärsbusken som jag planterade förra året har klarat vintern så bra att den var översållat med små, små knoppar. Vilken känsla!

2 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Förstår din glädje! Nu längtar jag också efter att få börja odla.
Må gott!
/Anna-Karin

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Therese!
Antagligen har du fått spinn på citrusen. För att minska risken kan du duscha hela plantan ett par gånger i veckan men är de redan där så kan du prova såpsprit vilet är ganska effektivt mot spinn.

1,5 liter ljummet vatten + 1 msk T-röd + 2 msk såpa, blanda ordentligt och spraya på hela växten. Man kan även köpa såpspritslösning på apoteket och späda ut med vatten. Vissa växter får "brännsår" av spriten om man ställer plantan i solljus efteråt och en del kan t.o.m tappa lite blad av behandlingen, men det är oftast bättre än att bli uppäten av spinn. Behandlingen måste upprepas några gånger med ett par dagars mellanrum.

Hoppas din citrus överlever!
Kram!